Stel uw vraag  

Onafhankelijke douane expediteur

Portmade Customs NV

Bezoek website

Onafhankelijke douane expediteur

Portmade Customs NV

Portmade Customs NV - De onafhankelijke douane expediteur voor Rotterdam, Antwerpen, Zeebrugge en Luik.

In het dienstenpalet van Portmade Customs Nv, onderdeel van de Portmade Group Antwerpen, is de douane-gerelateerde aangifte één van de specialiteiten. Als partner van de douane zijn wij AEO (Authorised Economic Operator)-gecertificeerd. We werken met sluitende procedures, rekening houdend met de Europese wetgeving en gezet naar de hand van onze klanten. Ook kunnen wij veterinaire en phytosanitaire meldingen voor u verrichten alsmede de hieraan gerelateerde keuringen coordineren. 

Portmade Customs is een toonaangevende Benelux dienstverlener voor partijen die verbonden zijn aan het maritiem vervoer. Vaste klanten zijn onder meer rederijen, scheepvaartagentschappen, terminaloperatoren, logistieke platforms en grote vervoerders en verladers.

Virtueel kantoor

Portmade heeft 50 werknemers verspreid over kantoren in  Antwerpen, Zeebrugge, Luik en Rotterdam. Het bedrijf draagt de elektronische dialoog met klanten, autoriteiten en terminals hoog in het vaandel. De documenten zijn binnen de twee uur na ontvangst van de instructie in orde en fysisch ter beschikking.  Via een private cloud oplossing (één virtueel kantoor in de Benelux) heeft Portmade een Disaster Recovery Plan en een 24/7 helpdesk.  Via dit systeem kunnen piekperiodes en taken worden verdeeld over de vier kantoren. Dit resulteert in een optimaal gebruik van systemen en personeel.

Digitalisatie:  papierloos transport, papierloze douaneformaliteiten en goederenbeveiliging

Dat Portmade verder gaat dan enkel het douanedomein, bewijst hun aandeelhouderschap in Pionira nv. We geloven sterk in het digitaliseren van vervoersdocumenten. Een voorbeeld is de elektronische CMR-vrachtbrief voor wegvervoer. Deze elektronische vrachtbrief biedt de wegvervoerders de mogelijkheid de CMR–gegevens elektronisch te registeren en te bewaren en met hun handelspartners (verzender/ontvanger) uit te wisselen. Portmade combineert papierloze douane, papierloos transport en beveiliging tot een 'secure trade lane'. Dat is goed nieuws voor bedrijven die als zodanig erkend willen worden, maar geen eigen aangevers zijn.

Alternatief voor elektronische transitsysteem NCTS

Ook onze extended gate, kan voor specifieke ladingstromen een waardevol alternatief bieden voor het elektronische transitsysteem NCTS. Goederen die uit een zeeschip gelost zijn zonder fysieke transitdocumenten, kunnen worden overgebracht van het ene particuliere entrepot naar het andere."

Waarborging integriteit zendingen

De derde pijler waar Portmade zijn dienstverlening op wil stoelen, is Safety & Security. “Vanuit Azië trekken wij een bepaalde technologie aan met als doel de integriteit van de zendingen te waarborgen. Het gaat erom die technologie klein en goedkoop te maken. Deze kleine safety devices kunnen zowel vast als ‘one way’ worden toegepast en zijn overal te volgen, op zee en in de lucht. Deze devices kunnen veel meer bieden dan tracking & tracing, maar het is wel zo, dat hoe meer parameters er nodig zijn, hoe duurder ze worden."

De "secure trade lane" van Portmade

Door deze drie concepten te combineren, is Portmade een 'secure trade lane' op zich. “Deze technologie brengt ons binnen bij ondernemingen die ons anders niet zouden zien staan. Heel wat bedrijven zijn eigen aangevers en kunnen van daaruit streven naar een erkenning als 'secure trade lane'. Dankzij ons concept kan dat ook voor bedrijven die geen eigen aangevers zijn. Wij zorgen als dienstverleners ook voor ‘entry into the records’, de vereenvoudigde douane­aangifteprocedure waarbij de goederen in de elektronische administratie van de vergunninghouder worden ingeschreven."

Bezoek website...

Portmade Customs NV

  • Kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Zeebrugge en Luik 
  • AEO gecertificeerd
  • Disaster recovery plan
  • Nagenoeg alle voorkomende douane formaliteiten
  • Digitalisatie, ladingveiligheid, papierloos transport: ‘secure trade lane‘
  • Communciatie via EDI met Douane, terminals en opdrachtgevers 
  • Verrichten van Veterinaire en Phytosanitaire meldingen en coordinatie van keuringen
  • Lid van de FENEX 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op.

Adres Oever 1
Postcode 3161 GR
Plaats Rhoon
Telefoon +31 10 3032560 
E-mail info@portmade.com

Bezoek website...