Stel uw vraag  

TMS, ook voor verladers

TANS: Automatisering transport & logistiek

Bekijk meer

TMS Software TALIS® voor Eigen Vervoerders

TALIS® staat voor Transport & Logistics Information Systems. TALIS® is een compleet assortiment softwaretoepassingen voor de administratie, de acquisitie, de planning en de uitvoering van logistieke activiteiten. Het assortiment bestaat uit tal van toepassingsmodules die, afhankelijk van uw wens, gekoppeld of zelfstandig gebruikt kunnen worden. Hierdoor is een gefaseerde groei mogelijk. Elke module heeft bovendien een aantal parameters en opties waardoor er nog meer extra functionaliteit kan worden toegevoegd aan uw pakket. Door het grote aantal klanten heeft TANS ervaring in de diverse deelsegmenten van het wegtransport. Of u koelvervoerder, containervervoerder, distributeur of verhuizer bent, TANS heeft er een inrichting voor. 

Opdrachtenadministratie

De basis van het Transport Management Systeem is de opdrachtenadministratie. Hierin kunt u de opdrachten invoeren en bewerken. De opdrachtenmodule kent maximaal 3 niveaus, het opdrachtniveau, het zendingniveau en het artikelniveau.

Import van gegevens uit uw ERP-systeem

Alle benodigde zendinginformatie voor het maken van de planning is al aanwezig in het bedrijfs-ERP systeem. Om onnodig handmatig invoerwerk te voorkomen is het handig om de opdrachten automatisch in te lezen. Als uw ERP systeem de informatie in een bestand kan aanleveren, dan kan dit ingelezen worden in de opdrachten-administratie van TALIS. 

Printen van CMR, Laadopdrachten of ritbonnen

Als de rit gereden wordt dan moeten er documenten mee met de zending. Een VVA of CMR, een laadlijst of een ritrapport zijn veel voorkomend documenten. Maar ook voor het aansturen van externe vervoerders kunt u documenten gebruiken zoals een transportopdracht of een CMR. Over enige tijd is het ook mogelijk om een digitale vrachtbrief aan te maken voor uw vervoerder.

Grafische Planning

Met de ritplanningsmodule van TALIS® kunt u op een snelle en eenvoudige manier de in de opdrachten ingevoerde opdrachtregels aan een wagen en/of chauffeur koppelen. Daarnaast zijn er vanuit de ritplanning tal van koppelingsmogelijkheden met andere softwarepakketten, zoals routeplanners of boordcomputers. Er zijn ook aparte opties verkrijgbaar zoals omkoppelen of plannen via depot.

Geïntegreerde Routeplanner (optioneel)

Vanuit TALIS® kunt u gegevens door de routeplanner laten berekenen en op een kaart tonen. Deze optie is verkrijgbaar voor zowel Opdrachtenadministratie als ook voor de Planning. Met deze functie kunt u gemakkelijk voor-en nacalculaties berekenen.

Koppeling met andere pakketten en boordcomputers (optioneel)

Vanuit TALIS® kunnen gegevens op diverse manieren naar andere pakketten of bijvoorbeeld de boordcomputer gestuurd worden. Dit kan op gestructureerde manier (XML) of via een vrij e-mail bericht. Eén en ander is afhankelijk van de functionaliteit van de andere toepassing. Er zijn koppelingen met Ritplanningsprogramma’s, Scantoepassingen en Webordertoepassingen.

Rapportagetool

Met FlexReports kunt u diverse overzichten printen die u informatie geven over de opdrachtenstroom, laad- en losgegevens etc.. Er is ook een zogenaamde Relatiebeheermodule verkrijgbaar, CRM genaamd, waarmee u afspraken met uw vervoerders kunt vastleggen.

Uitgebreid assortiment

TANS levert naast het TMS ook WMS systemen en Business Intelligence tools. Binnen het assortiment treft u verder ook een Urenadministratie en een CRM module aan. De software wordt door deskundige consultants voor u ingericht en als u later hulp nodig heeft, dan wordt u op het supportcenter snel en vakkundig geholpen.

Voor uitgebreide documentatie, een demo, prijzen en beschikbaarheid kunt u contact met ons opnemen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven?
Neem direct contact met ons op via 040 - 262 90 60!

Adres Croy 9h
Postcode 5653 LC
Plaats Eindhoven
Telefoon 040 - 262 90 60
E-mail info@tans.net