Stel uw vraag  

Koerier & sneltransport

Veldwerk Transport B.V.

Bezoek website

Veldwerk Transport B.V.

Koerier & sneltransport

Het begin

Het was ergens in het voorjaar van 1988 toen Koos van Velden, indertijd taxichauffeur, een passagier veilig en snel naar een opgegeven adres had gebracht en een toekomstplan kreeg: “Ik ken het Westland op m’n duimpje, vind autorijden leuk (het was toen ook nog niet zo druk in het verkeer) en service verlenen zit me in het bloed, weet je wat? Ik ga een koeriersbedrijfje beginnen!”

Dus zo gezegd, zo gedaan. Na grondig overleg met zijn vrouw Ella en de zaakjes berekend te hebben, bleek dat het haalbaar zou kunnen zijn. In mei van dat jaar kwam de eerste auto, een Volkswagen Golf.

Het was een tweedehandsje en toen ze in juli 1992 met pensioen ging had ze er 292.000 kilometer op zitten. Natuurlijk kwamen er meer auto’s bij, ook combo’s en  bussen en er werd zelfs naar vrachtauto’s gekeken, want de klanten kwamen en ieder met eigen wensen. Veldwerk Koerier begon echt te groeien, dus verstandig investeren in mens en materieel was het credo.

De uitbreiding

Begin jaren ’90 kwam een groot milieulaboratorium met de vraag of Veldwerk Koerier ook bodemmonsters gekoeld kon vervoeren. “We kunnen alles vervoeren, dus ook gekoeld.” Zo werden er dagelijks eerst met koelboxen, maar later met koelbussen en –combo’s honderden monsters van en naar laboratoria in binnen- en buitenland gereden, in veel gevallen ook buiten normale werktijden.

De eerste grote klant voor vrachtauto’s kwam in 1999 om de hoek kijken. Voor deze klant ging het inmiddels ernaast opgerichte Veldwerk Transport bouwmaterialen distribueren. Dit doen we tot op de dag van vandaag nog steeds en nu met 15 grote en kleinere vrachtwagens.

Niet gek veel later kwam een vleeswarenfabrikant met de vraag of Veldwerk snel zou kunnen gaan rijden met een koeltrailer, dus werden er in een weekend een trekker en koeltrailer aangeschaft en rijden maar! Ook dit is inmiddels dagelijkse kost voor Veldwerk.

Centraal

Alle transporten worden vanuit De Lier ingepland door een kundig en enthousiast team dat 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is, graag alle vragen beantwoordt en transporten ‘op de rit’ zet.

Wagenpark

Momenteel bestaat het wagenpark uit drie trekker-trailer combinaties, twaalf vrachtauto’s, vier open bestelwagens, vijf combo’s en drie bussen waarin ook nog eens een mobiele koelunit kan worden geplaatst. Last but not least heeft Veldwerk nog de beschikking over twee open aanhangwagens met een laadvloer van zes meter en twee gesloten aanhangwagens. De vier open bestelwagens zijn speciaal ontworpen voor het vervoer van bouwmaterialen met een extra hefasje en een beladingsmeter om overbelading te voorkomen.

Het hele wagenpark is jong en Koos van Velden ziet er zelf op toe dat dit in goede conditie en jong blijft. Natuurlijk roest ook bij hem de oude liefde niet en is hij nog steeds regelmatig ‘op de bok’ te vinden.

Ja! Ook voor u?

Ondanks dat er veel is veranderd, blijven bij Veldwerk service en vakmanschap voorop staan. Om het vakmanschap te waarborgen, heeft Veldwerk een eigen kwaliteitscontrole systeem ontwikkeld in lijn met ISO9001. Veldwerk zegt dan ook graag ‘ja’ op de vraag of er een pakje, envelop, een volledige lading, een motorfiets, een buis of zelfs een zachtgekookt ei vervoerd kan worden.

Veldwerk Transport B.V. in het kort

  • Flexibele houding ten aanzien van uw wensen
  • (Inter)nationale sneltransporten
  • Contract vervoer
  • Charter rijden
  • Opslag

Benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven?
Neem direct contact met ons op via 0174 - 44 10 77!

Adres De Hondert Margen 16
Postcode 2678 AC
Plaats De Lier
Telefoon 0174 - 44 10 77
E-mail planning@veldwerk.info