Stel uw vraag  

Tachografen

A1 Automotive B.V.

Bezoek website

A1 Automotive - Digitale Tachograaf

Tachografen

Specialist in tachografen en fleetmanagement

A1 Automotive is specialist op het gebied van analoge- en digitale tachografen, fleetmanagement, track & trace systemen en werkplaatsapparatuur. Door de officiële status als partner van Continental VDO Nederland zijn wij in staat om u te verder te helpen met de digitale tachograaf, benodigde uitleesapparatuur en analyse-software. Ook bent u bij A1 Automotive aan het juiste adres voor de verplichte chauffeurstraining (Code 95) en voor werkplaats gerelateerde trainingen.

Wat is wettelijk vereist op het gebied van de digitale tachograaf?

Sinds mei 2006 dienen alle van een nieuw kenteken voorziene voertuigen voor goederenvervoer zwaarder dan 3,5 ton en voertuigen voor vervoer van meer dan 9 passagiers, inclusief de bestuurder, te zijn uitgerust met een digitale tachograaf, overeenkomstig Regeling (EC) Nr. 561/2006.

Alle voertuigdata afkomstig van digitale tachografen en bestuurdersdata van bestuurderskaarten moeten worden gearchiveerd in overeenstemming met de wettelijke voorschriften. Per bedrijf moet er minstens één bedrijfskaart beschikbaar zijn en elke bestuurder die rijdt in een voertuig met een digitale tachograaf moet een eigen bestuurderskaart hebben. De regelgeving voor de geldigheid van de kaart en voor de termijnen voor archivering verschillen per land en moet als  zodanig worden aangehouden.

Op afstand uitlezen van de digitale tachograaf en chauffeurskaarten

De DLD (DownLoad Device) is een comfortabele oplossing voor het beveiligd downloaden van de data uit de digitale tachograaf en de chauffeurskaart. Dit gebeurd door middel van draadloze verzending via WLAN of GPRS naar de kantoorcomputer.

In de software van de DLD wordt een herinneringslijst gemaakt welke er zorg voor draagt dat ieder gekoppeld voertuig en iedere chauffeurskaart uitgelezen wordt. Op deze vooraf bepaalde tijdstippen wordt de data door de DLD unit uitgelezen en verstuurd. Het is dus niet meer nodig ieder voertuig en iedere chauffeurskaart handmatig uit te lezen en te archiveren.

Relaties

A1 Automotive werkt veelal samen met de zogenaamde TSP-ers, de Tachograaf Service Partners. Dit zijn o.a. de DAF-, Volvo-, Mercedes-, Scania-, Ginaf-, Renault-, Iveco-, en de TOP-Truck dealers. Tevens is A1 Automotive de Diagnose Expert  voor Group Auto. Hierdoor zijn zij in staat om u als klant op automotive gebied van dienst te kunnen zijn.

Waarvoor kunt u bij A1 Automotive terecht?

  • Analoge tachografen
  • Digitale tachografen
  • Uitleesapparatuur
  • Analyse software
  • Data analyse
  • Fleetmanagement
  • Track & Trace systemen
  • Chauffeurstrainingen
  • Werkplaatstrainingen
  • Wifi netwerken

Benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden? Neem direct contact op:

Adres Tweelingenlaan 102
Postcode 7324 BP
Plaats Apeldoorn
Telefoon 055 - 303 00 43
E-mail sales@a1automotive.nl