Stel uw vraag  

Logistieke software

Adaption

Bezoek website

Logistieke software voor forwarders, transportbedrijven en verladers

Logistieke software

Wij helpen onze klanten om grip te krijgen en te houden op hun logistieke activiteiten en de daarbij behorende administratieve en financiële processen.

Bij Adaption werken specialisten die zelf bij logistieke bedrijven hebben gewerkt. Dat draagt flink bij aan een prettige, soepele implementatie van een oplossing die uw bedrijfsactiviteiten optimaal zal gaan ondersteunen.

Of u nu logistiekdienstverlener (3PL, 4PL), verlader, forwarder of transporteur bent, Adaption biedt u een standaard oplossing die zich perfect aanpast aan uw specifieke situatie, zonder lange implementatie- of ontwikkeltijd.

Adaption Calculatie Tool

De Calculatie Tool van Adaption geeft u grip op uw transportcontracten en transporttarieven. De Adaption Calculatie Tool is onmisbaar voor ieder bedrijf dat met veel of complexe contracten werkt en snel met deze tarieven moet kunnen rekenen.

In plaats van verschillende lijsten met tarieven heeft u één centrale plek met de juiste tarieven. Waardoor u nauwkeurig en snel transporttarieven kunt berekenen of de tarieven van verschillende charter / vervoerders kan vergelijken voor de inkoop van transport. De berekeningen kunnen gebruikt worden in andere applicaties als basis voor offertes, facturen (self billing) of kostanalyses.

De gebruiker ziet na de berekening de mogelijke alternatieven en kan eenvoudig kiezen. Bij automatische berekening wordt gebruik gemaakt van activity based costing (ABC) en gekozen op basis van flexibel in te richten, dynamische ranking.

Tijdens de berekening kan rekening gehouden worden met:

 • dynamische toeslagen berekening
 • automatisch berekenen van TLN dieseltoeslagen
 • mogelijkheid tot bulk calculaties voor analyses
 • Multi stop, afstanden, meerdere eenheden, meerdere producten, meerdere activiteiten en multi modaal
 • Specifieke tarieven op locatie niveaus zoals adressen, steden, regio’s en landen

Recentelijk hebben we de Adaption Calculatie Tool succesvol geïmplementeerd bij FrieslandCampina en HOYER.

Adaption Forwarding Management

Forwarding Management van Adaption geeft grip op uw logistieke keten. In plaats van losse systemen of Excels en Word bestanden, heeft u één centrale applicatie voor de invoer en opvolging van logistieke dossiers met scenario’s die gebaseerd zijn op uw processen.

Adaption levert de oplossing voor het boeken, beheren, opvolgen en factureren van alle logistieke stappen in de logistieke supply chain. Alle data is beschikbaar in een centrale database. Eenmalige invoer zorgt ervoor dat u in control bent en blijft. U ziet alleen wat noodzakelijk is en maak automatisch orders, todo’s, documenten en factuurregels aan. Dat scheelt u niet alleen veel tijd, u weet nu nog beter wat de status is van uw activiteiten.

Stel u bent op zoek naar een geïntegreerde oplossing die zeevracht, container transport, warehousing, intra company, distributie, ADR en douane afhandeling ondersteunt? Adaption Forwarding Management is een verzameling modules afgestemd op en samengesteld voor u specifieke bedrijf en workflow.

Recentelijk hebben we de Adaption Forwarding Management succesvol geïmplementeerd bij: NBK.

Adaption is:

 • Logistieke Software voor forwarders, distributeurs, transportbedrijven en verladers
 • Adapteren, denkt echt mee en past zich aan aan uw bedrijf
 • Ervaren, meer dan 20 jaar ervaring in Logistiek & ICT verwerkt in oplossingen
 • Betrouwbare partner, voor o.a. Hoyer, Friesland Campina, NBK en Rotra
 • Specialist, onze teams bestaan uit ervaren specialisten: ontwikkelaars, project managers, business consultants en veelal met een logistieke achtergrond
 • In control zijn en blijven, onze oplossingen zijn blijvend aanpasbaar, hierdoor blijft u altijd in control, nu en in de toekomst

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op:

Adres Stationspark 460
Postcode 3364 DA
Plaats Sliedrecht
Telefoon +31 (0)184 - 633 851
E-mail info@adaption-it.nl