Stel uw vraag  

Onbetwist marktleider

DAF Trucks N.V. – DAF Nederland

Bezoek website

Betrouwbare trucks, gebouwd om te presteren

DAF Trucks N.V. – DAF Nederland

Trucks. Daar draait het om bij DAF. Onze kernactiviteit is het ontwikkelen en produceren van lichte, middelzware en zware bedrijfswagens. We bieden voor elke transportbehoefte een truck op maat. Betrouwbaar, duurzaam, efficient, comfortabel voor de chauffeur en een eerste klas service. DAF biedt u een totale transportoplossing.

Built to order

We werken volgens het 'built to order' principe. Dat betekent dat pas met de productie van een truck gestart wordt ná een order. Tenslotte wordt iedere truck speciaal samengesteld op de transportbehoefte van de klant.

Onderdeel van PACCAR

Sinds 1996 is DAF onderdeel van PACCAR Inc, die een toonaangevende positie heeft op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. De onderneming is ook actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks.

DAF op de Nederlandse markt

DAF is onbetwist marktleider op de Nederlandse vrachtwagenmarkt. Grofweg één op de drie trucks die hier geregistreerd worden, is een DAF. Het is vooral in het lichte segment waar de Nederlandse truckfabrikant een verdere groei wil realiseren.

Dicht dealernetwerk

DAF beschikt in Nederland over het meest dichte en professionele dealernetwerk van alle truckmerken. Op 65 locaties is DAF vertegenwoordigd door DAF Dealers en Service Partners. In de praktijk betekent dit dat er in Nederland altijd binnen een half uur een DAF service-punt binnen bereik is.

Groei met name in lichte segment

Doelstelling van DAF Nederland is het vasthouden van het hoge marktaandeel in de zware klasse. “Marktaandeel groei willen we met name realiseren in het lichte segment”, aldus Jan van Keulen, algemeen directeur van DAF Nederland. “Dankzij de DAF LF hebben we in de klasse van 6 tot 15 ton de afgelopen jaren al een stevige positie opgebouwd. Voor de komende jaren is een verdere groei naar een marktaandeel van 30 procent, een realistische doelstelling. De kwaliteit van de DAF LF Euro 6, maar vooral ook van de Nederlandse dealerorganisatie rechtvaardigt een dergelijke stijging. Waarom zouden we in het lichte segment niet hetzelfde marktaandeel hebben als in het zware segment?”

Vind uw dichtsbijzijnde DAF-dealer

Transport efficiency is een optelsom!

  • Rendement begint met de keuze van de juiste truck.
  • Gunstige aerodynamica, zuinige motoren, lange service-intervallen en een laag eigengewicht.
  • Slimme reparatie- en onderhoudscontracten en gunstige financieringsvoorwaarden.
  • En natuurlijk is er aandacht voor de chauffeur om alles uit zijn truck te halen.

Ontdek meer over DAF Trucks