Stel uw vraag  

Voertuigveiligheid

Inrato International

Bezoek website

Voertuigveiligheid

Passieve & Actieve Systemen

Over Inrato International

Inrato International is een klantgerichte technische handelsonderneming, gespecialiseerd in op maat gesneden veiligheidsoplossingen. Bij ons vindt u direct de oplossing in machinebeveiliging, voertuigveiligheid en signaleringstechniek die u zoekt.

Risico’s met voertuigveiligheid

Waar voertuigen bewegen, ontstaan risico’s. Waar voertuigen en mensen naast elkaar bewegen, worden deze risico’s snel groter. Omdat risico’s en kosten bij calamiteiten hoog op kunnen lopen, is aandacht voor voertuigveiligheid noodzakelijk. Inrato is uw specialist voor voertuigveiligheid. Het aanbod van oplossingen voor voertuigveiligheid groeit de laatste jaren snel en productinnovaties volgen elkaar op. De huidige oplossingen op de markt worden onderverdeeld in passieve- en actieve systemen.

Passieve waarschuwingsystemen

Voorbeelden van passieve waarschuwingssystemen kennen we allemaal: Spiegels, camera’s, waarschuwingsborden, blue spot lampen, voertuigmarkering, enzovoorts. Deze systemen informeren de gebruiker alleen.

Actieve voertuigveiligheid systemen

Actieve waarschuwingssystemen zijn minder bekend, maar erg waardevol. Deze systemen handelen actief bij gevaren en assisteren de bestuurder actief. Waar nodig grijpt het systeem naast signalering proactief in door de snelheid van het voertuig automatisch te reduceren of te stoppen zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen.

Aanrijdalarmering voor heftrucks, voetgangers en vrachtwagens

Wanneer voorkomen moet worden dat personen en obstakels aangereden worden door achteruitrijdende heftrucks of vrachtwagens biedt een actief detectieveld of aanrijdalarmeringssysteem een mooie oplossing. Bij het Proxipi Eloshield LR aanrijdalarmeringssysteem hebben zowel voetgangers als het voertuig rondom een onzichtbaar veld en de systemen kunnen zowel signaleren evenals ingrijpen. Het actieve detectieveld Eloback scant de omgeving achter het voertuig op personen of objecten en waarschuwt bij detectie zodat een aanrijding voorkomen kan worden.

Snelheidbegrenzing systemen

Het Elospeed dynamische snelheidbegrenzing systeem detecteert of het voertuig binnen of buiten rijdt. Het systeem past de snelheid van het voertuig hier automatisch op aan zodat het voertuig buiten met de maximale en binnen met gereduceerde snelheid rijdt. Dit alles zonder ingrijpen van de chauffeur.

Vlootbeheer systemen

Het Elofleet vlootbeheersysteem biedt de mogelijkheid om vloten van alle merken voertuigen te beheren in en eenduidige rapportage. Door gebruik te maken van een stand alone together fleet management systeem beschikt elk voertuig merkonafhankelijke hardware en rapportagesoftware waarbij de gebruiker eigenaar is en blijft van eigen data.

Camerasystemen

Indien er weinig of geen zicht tijdens werkzaamheden met heftrucks of andere voertuigen doordat de last of de machinecontouren het zicht blokkeren dan biedt een camerasysteem een oplossing. Ze vergroten het zichtveld voor een veilig proces.

Oplossingen voor voertuigveiligheid

Bent u benieuwd wat Inrato voor u kan betekenen op het gebied van voertuigveiligheid? Met een praktijkgerichte kijk vinden wij samen met u oplossingen die veilig, productief en haalbaar zijn en voldoen aan de geldende richtlijnen en normen. Kortom: Bij Inrato kunt u rekenen op de beste totaaloplossing voor uw veiligheidssituatie. 

Producten voertuigveiligheid

  • Aanrijdalarmering heftrucks
  • Aanrijdalarmering voetgangers
  • Aanrijdalarmering vrachtwagens
  • Camerasystemen
  • Lastbewakingsystemen
  • Rijgedragregistratiesystemen
  • Snelheidbegrenzingsystemen
  • Vlootbeheer systemen
  • Voertuigbeheersing systemen

Benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven? Bel +31 (0)85 - 273 67 50!

Adres Johannes Postweg 4
Postcode 8309 PE
Plaats Tollebeek
Telefoon +31 (0)85 - 273 67 50
E-mail info@inrato.com