Stel uw vraag  

Opslag en overslag

Loodet B.V.

Bezoek website

Warehousing Breda

Opslag en overslag

Voor opslag en overslag in Breda kunt u op Loodet rekenen

Als specialist in het op- en overslaan, sileren en ompakken van food, feed, ADR en niet-ADR geclassificeerde vaste goederen, nemen we u als Loodet B.V. ook het gehele logistieke proces van opslag, overslag en transport uit handen. Een correcte en efficiënte afhandeling van uw goederenstromen is onze zorg. Zo nemen we u veel werk uit handen. Het naleven van de juiste wet- en regelgeving is voor ons als BRZO/VR-plichtig bedrijf immers dagelijkse kost. Waardoor u zich kunt richten op uw corebusiness: de in- en verkoop van goederen.

Opslag & Overslag                                   

Ons distributiecentrum is verdeeld in meerdere delen. Dit om cross-contaminatie te voorkomen. Eén deel met compartimenten van 625 vierkante meter tot 1100 vierkante meter voor de op- en overslag van ADR-goederen. Eén compleet afgescheiden deel voor de afhandeling van food- en feed gerelateerde producten, met name voedingsmiddelen en voedingsmiddelen additieven. En meerdere gedeeltes voor de op- en overslag van niet-ADR geclassificeerde goederen.

De compartimenten ten behoeve van ADR-goederen voldoen aan de laatste wettelijke eisen met betrekking tot milieu, brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. We garanderen hiermee het hoogst haalbare beschermingsniveau, te weten niveau 1 van de richtlijn PGS 15. Als Loodet B.V. mogen we de volgende ADR-klassen in de verpakkingsgroepen II en III opslaan, mits de producten geblust mogen worden met water:

 • 4.1 Brandbare vaste stoffen
 • 4.2 Voor zelfontbranding vatbare stoffen
 • 5.1 Oxiderende stoffen
 • 6.1 Giftige stoffen
 • 8    Bijtende stoffen
 • 9    Diverse gevaarlijke stoffen en voorwerpen

Ompakkingswerkzaamheden                                          

De hoofdactiviteit van Loodet B.V. is het op- en overslaan, sileren en ompakken van ADR en niet- ADR geclassificeerde goederen, food en feed. We bieden u dan ook een groot aantal value added services (VAS-activiteiten) die worden uitgevoerd door onze ervaren en zeer goed opgeleide medewerkers. Mensen die dagelijks met ADR en niet- ADR geclassificeerde goederen, food en feed omgaan.

Voor vrijwel alle verpakkingen is een breed scala aan soorten, maten en typen leverbaar. Zo kunnen we zakgoed verpakken in zakken van 200 gram tot 25 kilogram. Specifiek voor ADR-geclassificeerde goederen leveren we verpakkingen die voldoen aan de eisen van het UN-keurmerk. En voor food gerelateerde goederen beschikken we over verpakkingen die voldoen aan de food-clean eisen.

Het ompakken van producten gebeurt bij Loodet B.V. altijd via een zeef. Zo inspecteren we uw producten op verontreiniging. Hierbij maken we standaard gebruik van een zeefmaat waarmee grondstoffen een goede doorloop hebben. Klant specifieke zeefmaten hebben we echter ook op voorraad staan. Denk aan zeven van 300mµ, 2mm, 1cm, et cetera.

Hard geworden producten kunnen we met zelf ontwikkelde maal- en breekmachines terug brengen in de originele staat van het materiaal. Gedurende dit proces zorgen we dat producten koud blijven. Dit om eventuele risico’s op  verandering van de samenstelling van het product te voorkomen.

Ook specifieke monstername nemen we u als Loodet B.V. graag uit handen. Hiervoor hebben we speciale procedures geschreven, waarbij kwaliteitsbewaking van uw producten centraal staat. Dit uiteraard in combinatie met de bewaking van de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers.

Wij begrijpen dat u uw producten graag uitlevert aan uw klant met uw eigen of neutrale etiketten, daarom vervangen we de originele etiketten op verpakkingen dan ook graag voor u. Loodet B.V. heeft de beschikking over specifieke software voor het maken van nieuwe labels op basis van de GHS/CLP-richtlijnen.

Voor ons is geen vraag te gek. ‘Nee’ verkopen is er wat Loodet B.V. betreft dan ook niet bij. Heeft u daarom een specifieke vraag ten aanzien van uw goederenstroom. Neem dan zeker contact met ons op. We denken graag met u mee in oplossingen.

Loodet is aangesloten bij:

 • EVO (Eigen Vervoers Organisatie)
 • LCHM (Logistiek Center Hazeldonk-Meer)
 • TLN (Transport en Logistiek Nederland)
 • VNCW ( Vereniging Nederlandse Chemische Warehousingbedrijven )
 • VVA (Vereniging voor Veiligheidsadviseurs)

Om onze dienstverlening te optimaliseren, beschikken we tot slot over een modern, zelf ontwikkeld, volledig geautomatiseerd voorraadbeheersysteem dat uiteraard voldoet aan alle wettelijke voorschriften.

Loodet beschikt over de volgende vergunningen en certificaten:

 • Milieuvergunning
 • BRZO-’99 (Besluit risico’s zware ongevallen 1999)
 • NEN-EN-ISO 9001:2008
 • FSSC 22000:2011
 • GMP+ B3 (2007) & B4 (weg transport diervoeders)
 • BIO Certificaat
 • AEO certificaat Douanevereenvoudigingen
 • Sprinklerbeveiliging

Vragen over de opslag van goederen? Neem direct contact met ons op voor uw logistieke oplossing.

Adres Hazeldonk 6803
Postcode NL-4836 LK 
Plaats Breda
Telefoon 076 – 596 4496
E-mail info@loodet.nl