Stel uw vraag  

Laad- en lossystemen

UVO Technologies bvba

Bezoek website

Specialist in laad- en lossystemen

UVO Technologies bvba

Efficiënt en ergonomisch laden en lossen

UVO Technologies is exclusief verdeler van FMH Conveyors over de regio BENELUX en Frankrijk. Samen bieden wij oplossingen op maat voor het efficiënt en ergonomisch laden en lossen van stukgoederen in en uit vrachtwagens en containers over heel Europa. De BestReach telescopische transportband of bandtransporteur is met zijn stalen constructie de meest efficiënte oplossing voor het ontvangen en verladen van hoge volumes aan stukgoederen in distributiecentra. Ervaring leert ons, afhankelijk van de door u behandelde volumes, een payback van 4 tot maximum 9 maanden te zullen behalen.

Hoe sneller laden en lossen?

Ergonomie en efficiëntie hangen nauw samen. Het voorzien van een hydraulisch kantelsysteem verbetert de ergonomie bij het gebruik van de telescopische transportband daar het eenvoudiger is voor de operator om de stukgoederen te behandelen op verschillende hoogtes in het voertuig. Daarbij zal door het gebruik van een man-rider operator platform de gebruiker een comfortabele en ergonomische hoogte aannemen die bij de verwerking van de te behandelen stukgoederen ten goede komt. Zelfs bij het laden of lossen van high-cube containers en trailers
(2.7 meter hoog) zijn de lasten voor het lichaam van de operator tot een minimum herleidt. Op de onderste dozen gaan staan voor het verwerken van de bovenste rijen en bijgevolg beschadiging van de onderste lagen is geen topic meer.

Heb ik een telescoopband nodig?

Indien u sneller, meer ergonomisch en dus efficiënter wil werken dan uw rechtstreekse sectorgenoten en bijgevolg meer stukgoederen zou kunnen behandelen binnen uw huidig tijdsobjectief, dan moet u de overweging maken om deze investering aan te gaan. Zoekt u een verrijdbare oplossing dat een verschillend aantal docks kan bereiken of wenst u een telescoopband op verhoogde steunen omdat u geen dock ter beschikking heeft, neem dan met ons contact op om de juiste oplossing voor uw laad- en/of losproces te helpen bepalen. Heeft u geen kartonnen dozen te verladen, maar lege olievaten, zware jutte zakken, stofrollen, isolatierollen, meubelstukken, enz.? Geen nood, ieder te behandelen stukgoed kent haar specifieke oplossing. Contacteer ons!

Lees meer over BestReach

Andere oplossingen voor het laden en lossen

Aangedreven flexibele rollenbanen van het type PowerFlex van FMH Conveyors worden eveneens gebruikt in tal van toepassingen bij het laden en lossen van stukgoederen in vrachtwagens of containers. Hun extreme flexibiliteit en kenbare mobiliteit maakt dat de PowerFlex rollenbanen inzetbaar zijn in elke operatie en in alle mogelijke magazijn lay-outs. Werk sneller, meer ergonomisch en realiseer een hogere goederenstroom met hetzelfde team van operatoren. Heeft u op de werkvloer te weinig plaats voor het inzetten van een telescoopband? Dan is onze aangedreven flexbaan misschien wel de oplossing voor uw applicatie. Test gratis onze demo-unit voor een aantal weken om zo haar kenmerken in uw operatie te ondervinden. Bepaal zelf of een dergelijke oplossing voor uw goederenstroom kostenbesparend kan werken!  

Lees meer over PowerFlex

Mobiel conveyor systeem

Verder heeft FMH Conveyors in samenwerking met UVO Technologies ook een mobiel, herconfigureerbaar conveyor systeem ontwikkeld dat een volledige goederenbehandeling in een logistieke toepassing kan vormen. De kracht van het BestConnect systeem en haar herconfigureerbare inzetbaarheid geeft de gebruiker de mogelijkheid om de inrichting in een meer geschikte configuratie in de tijd te veranderen. Aangezien de logistieke sector behoefte heeft aan flexibiliteit, is de BestConnect rollenbaan een inzetbaar goed dat past bij alle soorten van material handling toepassingen. BestConnect werd ontwikkeld op vraag van de grootste e-retailer wereldwijd, maar gezien de interesse in de logistieke sector weten we dat dit product kan worden ingezet in verschillende marktsegmenten. Contacteer ons voor meer informatie hieromtrent en bezoek de volgende webpagina.

Lees meer over BestConnect

Wij helpen u graag verder bij het optimaliseren van uw laad- en losproces. Neem contact op met onze sales voor een afspraak!

Contactpersoon Laurent UVO
Functie Sales Manager Benelux
Mobiel +32 (0) 479 820 684
Contactgegevens:   
Adres Rozenlei 37
Postcode 2540
Plaats Hove
Land België
Telefoon +32 (0)3455 43 22 
E-mail info@uvotec.eu