Stel uw vraag  

Veilig laden en lossen

Rite-Hite Benelux BV

Bekijk meer

XL³ Ventilatoren van Rite-Hite Fans

XL³ Ventilatoren van Rite-Hite Fans

Industriële ventilatoren voor grote ruimtes

In grote ruimtes is de juiste ventilatie, klimaatbeheersing en verwarming een belangrijk onderwerp en soms een dure aangelegenheid. Grote gebouwen zijn moeilijk te verwarmen (warme lucht stijgt naar boven en blijft daar) en problematisch te koelen (conventionele airconditioners zijn zowel in de aanschaf als exploitatie erg duur).

Gelijkmatige ventilatie

Van een voldoende gelijkmatige ventilatie is vaak geen sprake. Verschillende temperatuurzones in het gebouw, te warme, te koude of stagnerende lucht, evenals tocht in een gebouw verminderen het welzijn en de productiviteit van de medewerkers en verhogen hun risico op ziekte. Conventionele klimaat-, verwarmings- en koelsystemen verbruiken veel energie, produceren hoge kosten en beschadigen tegelijkertijd het milieu (CO2-uitstoot).

De oplossing: XL³  Ventilator

Als oplossing voor deze problematiek heeft Rite-Hite Fans de XL³  Ventilator ontwikkeld. XL³ Ventilatoren zijn bedoeld voor grote ruimtes (montagehoogte van 4,5 tot 25m), ze bewegen met hun unieke constructie en grote diameters (tot 7320mm) ongeëvenaarde grote hoeveelheden lucht bij lage snelheden.

De voordelen

De voordelen die voortvloeien uit het werkingsprincipe, heeft Rite-Hite Fans op een formule gebracht:

  • XL³  Ventilator = Bespaart Geld  x  Beschermt het Milieu  x  Verbetert het Werkklimaat. Rite-Hite Fans staaft deze formule door een reeks van bewezen effecten.
  • Het XL³ Winter-Effect helpt om tot 30% te besparen op stookkosten. In de winter wordt de warme lucht van het plafond naar beneden geduwd, daar waar het nodig is. Geïnstalleerde conventionele verwarmingssystemen werken zo veel effectiever en er is minder verwarming nodig waardoor de instelling van de thermostaat kan worden verlaagd.
  • Het XL³ Koel-Effect wordt gebruikt voor efficiënte koeling. Beweging van lucht op het lichaam versnelt verdamping en creëert een koelend effect. De toename in luchtsnelheid van 0,90 m/s tot 1,35 m/s levert in een gebouw een gevoelsmatige temperatuurdaling op van 4°C tot 6°C (airco is hiervoor niet nodig).
  • Andere effecten zijn het XL³ Zomer-Effect, het XL³  Welzijn-Effect, het XL³ CO2-Effect en het XL³ Gezondheid-Effect.

Bezoek website

Nederland

Adres Koppelstraat 26
Postcode 7391 AK
Plaats Twello
Telefoon +31 (0)571 - 27 04 44
E-mail info@ritehite.nl
 

België

Adres Antwerpsesteenweg 124
Postcode 2630
Plaats Aartselaar
Telefoon +32 (0)3 - 877 40 12
E-mail info@ritehite.nl


Bezoek website